Druk druk druk........
Door: Jiefs
24 Februari 2005 | Suriname, Paramaribo
Ten eerste dit....Ik vind het heel erg dat ik jullie niet kan steunen, dat meen ik echt heel erg!!!!! Ik zou jullie heel graag willen helpen met een mooie dikke winterjas zoeken, want dit weekend vriezen jullie oren van jullie hoofd!! hhahahahahah. Tico en ik kijken vaak NOS nieuws en ik hoorde dat het gewoon 3 graden is en s`nachts -6 WAhahahahahah Echt heel erg vervelend voor jullie hoor, ik leef met jullie mee..........
Maar voor jullie informatie, hier is het heerlijk 30 graden en de zon schijnt!!!!!! hihihihih Niet haten mensen......
Maarja genoeg over dat, het is al erg genoeg voor jullie ;-)
Hoe is het met jullie?? Missen jullie me al een beetje?? Ik jullie wel hoor, ik ben hier pas 2 weken maar het lijkt net of ik hier al 2 maanden ben. De week gaat echt snel om hier. Ik zal even beginnen waar ik vorige keer geeindigd ben. Vrijdag avond zijn we naar Touche gegaan. Het was erg gezellig.Dat nederlandse meisje van onze stage was er ook met haar vriendinnen en er waren nog heeeeeel veel andere nederlandse stagiaires.
Zaterdag dacht ik ECHT dat ik droomde, want ik hoorde iemand schreeuwen:" Mevrouw Jaliens, slaapt u nog"! Hahahah Was mijn oom (Harold) langsgekomen om een uitnodiging te brengen voor zijn feest die zondag, want je moest met een kaart naar binnen. Die middag waren Carlos, Mireille en Camron (neven en nicht) langs gekomen en ben ik met ze meegegaan naar huis. Zondag zijn we naar het feest van oom Harol geweest. Hij danste met Naks kaseko loco en Naks kawina loco het was echt heel gezellig!! Ik heb lekker gedanst met mijn fam. Ja ja lortje, niet jaloers worden hoor hahaha. Ik moest echt aan je denken, want jij zou losgaan als je erbij was, hihihih. We waren best laat thuis dus de volgende ochtend was het moeilijk om eruit te komen, maar we waren op tijd hoor ouders (we weten tenslotte wel waarvoor we hier zijn ;-))!!!! Maandag avond is Tico zijn neef ons komen halen en heeft hij ons meegenomen naar een leuk restaurant. Ik heb heerlijk gegeten. Oke niet echt surinaams namelijk zalm, maar het was heel lekker! Dinsdag was oom Harold echt jarig en werd er bij hem thuis een kerkdienst gehouden. DAarna kreeg hij een verassing.......... uhmm jullie raden het zeker al......... idd weer een BAND om lekker te DANSEN hahahahhahaah. Het was heel leuk, want al mijn moeder haar broers en zussen waren er. Ik heb met iedereen lekker kunnen kletsen. Mladen (mijn neef) zag ik ook weer na lange tijd en ik merkte dat hij me flink gemist had, want hij heeft me heel de avond zitten pesten!!!
Oja ik zou het bijna vergeten, maar stage gaat HEEL goed hoor. We hebben het leuk met de andere stagiaires en ik vind onze opdracht ook heel leuk. Ik weet niet of ik het al verteld heb, maar onze eerste opdracht is om functie beschrijvingen te maken voor heel het huis. Het zijn ong 160 functies en we moeten hiervoor alle leidinggevende intervieuwen. Ook moeten we met ze meelopen dus er is een grote kans dat we operaties en dat soort dingen mogen bijwonen. Ook onze begeleiders zijn erg tevreden over ons. Gister heb ik ECHT de slappe lach gekregen. Als je wilt kopieren moet je naar een kamer gaan waar een man en een vrouw voor je kopieren als dat moet. Ik moest dus heel veel kopieren, dus ik moest even wachten want ze moesten vragen of het wel kon enzo. Dus ik stond in die kamer, zie ik plotseling een sporttas staan. En dat teken van het merk Adidas staat er op, maar die lettercombinatie klopte niet. Lees ik het goed staat er gewoon ADADIS!!!!! IK ging helemaal stuk van het lachen in die kamer(ik was alleen hoor)!!! Ik vertelde het aan die andere toen ik terug was en we hebben zeker een half uur met tranen in onze ogen zitten lachen!! Vandaag zijn dat meisje en ik terug gegaan om (stiekem) een foto voor jullie te maken Wahahhahaha we kwamen echt niet meer bij van het lachen iedereen keek ons aan op de gang!!
Ook met het eten gaat het erg goed hoor!!! maar ik moet wel een beetje op gaan passen nu, anders kom ik als een tien tonner terug,hihihi. Nee hoor, ik ga veel basketballen en we worden door een neef van Tico geintroduceert bij OAse dat is een soort van club waar je kan zwemmen, b-ballen, tennissen enz dus dat komt wel goed. Tico zijn tante had bruine bonen gemaakt en woensdag hebben we op het werk een lekkere portie rijst met Zuurkool gekocht!!
Morgen gaan we even ons visum enzo verlengen. WE gaan naar een voetbal wedstrijd bij die club van oom Kenneth kijken en daarna gezellig bij die kinderen chillen dit doen we overigens wel vaker hoor. We lopen er dan in ong 25 min naar toe, wel op een lekker surinaams tempo hoor we passen ons aan!!!!!
Ik denk dat ik jullie nu wel weer even genoeg heb verteld he, er zal ongetwijfeld wel meeer zijn gebeurd, maar ik heb niet altijd tijd om naar de cyber te komen.
Dit weekend zijn we ook van plan om naar With beach te gaan, Mladen zou misschien gaan en dat meisje van onze stage gaan zaterdag ook. Zaterag avond gaan we als het goed is met familie naar een feest op een boot (Mireille, losje, Cella, enz) en daarna gaan we misschien naar The Jungle (discotheek). We hebben weer een druk weekend gepland dus.
Hey Cheyenne, ben je al tante geworden trouwens??? En wat is er met Miss Keisha gebeurd??? hihih, want ik hoor niks meer van d`r.
Ik hoop weer snel van jullie te horen, want ik moet wel weten dat mijn verhaaltjes gelezen worden natuurlijk!!
Mevr Curiel bedankt voor uw reacites hoor, we zijn er echt heel blij mee. Zoals u lees maken we het bestwel druk voor onzelf en hebben we niet altijd tijd om naar de cyber te komen!
Kew en Essie hoe gaat het met verhuizen?? Als jullie nog hulp nodig hebben met schoonmaken enzo moeten jullie maar bellen ;-)
Iedereen bedankt hoor ik vind het leuk om van jullie te lezen.
Oja ik heb trouwens een nummer: (00597)8681072 en als je me wilt smsen kan dat gewoon op mijn eigen nummer!!
Nou jullie horen snel weer van me. Ik mis jullie!!!!!
Groetjes en veel liefs Jiefs!!!!!!!
24 Februari 2005 - 22:00
Jiefs:
PS ik werk aan de foto`s hoor, maar ik moet nog even kijken hoe ik het moet regelen man. Maar zo snel mogelijk!!! Beloofd, want er zitten echt leuke bij.....
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -
24 Februari 2005 - 22:08
Eva:
He Jiva, heerlijk die verhalen, ben net 3 weken terug uit surmaribo en heb echt heimwee!!!!! je moet ook een keer gaan eten op blauwwgrond bij Pawiro!! heerlijk bagga bana's, de lekkerste die ik ooit gegeten heb. En White Beach is ook heel leuk. Huur lekker een hut met hangmat en je komt helemaal bij van je drukke stage!!!!!!! Hoop snel weer een leuk verhaal van je te horen en mochten ze iemand nodig hebben op O.K ( ben gediplomeerd), wil best verhuizen hoor!!!!
Brassa Eva -
25 Februari 2005 - 00:31
Mevr. Curiel:
He, he.....
Heerlijk om jullie te vanaf een afstand toch te zien.(Zo duidelijk schrijf je Jiva,het is bijna beeldend)Ik heb op Valtico's normale mail info geschreven over een evt.volgende woning. Jullie moeten maar zelf even beslissen.
Ik hoor het wel en tot mails en lieve groetjes van ons hier op Cur. -
25 Februari 2005 - 11:40
Imro Jaliens:
Dag Jiva,
Wat was het een genot om jouw bericht te lezen. Een heel mooie onbevangenheid. Natuurlijk ben ik als ouder blij dat het goed gaat met de stage, want ja, daaar gaat het natuuuurlijk om (hahaha). Maar schitterend hoe jullie het daar maken. Het doet me denken aan mijn schitterende middelbare schooltijd (AMS) in Sranan. Ik kreeg bijna tranen in mijn ogen van het lachen bij het lezen van het stuk over die sporttas!
We zijn G'd dankbaar dat het goed gaat met jullie. Kew en Esmeralda verhuizen 2 maart. Kew speelde gisteren mee in de wedstrijd tegen Alemania Aachen. Eergisteren zijn we kennis gaan maken met de ouders van de vriendin van Jabes (ja, we worden oud). En jij hebt een schitterende tijd in Suriname. Wat wil je als ouders meer. We zijn er dankbaar voor.
Heb je tante Carmen al opgebeld of opgezocht? Moet je zeker doen, hoor. En ook opa.
Wat een gemene bezorgdheid om de kou hier in Nederland! hahaha Ik las in de krant dat er een muskietenplaag in Suriname komt, en in het bijzonder op Zorg en Hoop. Hebben jullie er al wat van gemerkt? hahaha.
Groeten aan Tico. Voor hem moet het ook een (gezellige) cultuurschok zijn. Volgens mij zijn jullie op je 80e nog niet uitgepraat. En dan te bedenken dat jullie pas 2 weken in Suriname zijn!
Ik moet even naar de stad, kosher wijn halen voor het shabbatgebed.
Groetjes en veel liefs,
Pa. -
25 Februari 2005 - 15:25
Kew:
he zwarte alles goe love you and missing ya doe je best op stage he voordat je naar die fesa's gaat groet die andere voor me kbel je snel X -
25 Februari 2005 - 21:09
Loorrrr:
hey meid ben ik weer na een tijdje leuk te lezen dat alles goed gaat daar en dat je genoeg leert en fun maakt. anyways ik ga ff weg en w8 op de volgende aflevering van jiva in the jungle (hihih) groetjessss -
26 Februari 2005 - 20:27
Seffie:
hi ik moest ook ech lachen toen k dast ding van adadis zag man maja .wel zielig voor die persoon en j hoefde ook niet daar telachen en foto's temaken . maja genieten ji en tic . groetjes van sef. -
27 Februari 2005 - 12:28
Ifna Sanches:
hoi jiva
ik geniet van al je verhalen, het is net alsof ik ook in suriname aanwezig ben. ik ben blij tehoren dat het heel goed op je stage gaat. 2x per week klik ik op je site om van je verhalen te genieten. ik lig gewoon in een deuk je weet het zo leuk te brengen. geniet maar lekker van je tijd in sur. ik ben heel erg trots op je. groeten en kussen van ifna. ps. ben je al naar colakreek gegaan. trouwens het is op dit moment helemaal wit van de sneeuw. wat ook wel z'n charmes heeft. maar ja het is geen sur. -
27 Februari 2005 - 14:01
...~||*Cheyenne*||~...:
Hey meitie,
Echt leuk dat je het zo naar je zin hebt, maar ja ik had zo-ie-zo niet anders verwacht dan is SURINAME gewoon een TE LEUK land. Je boekje moet zeker nog onder in je koffer liggen. Zomaar liet je mensen hun hoofd breken om iets op te schrijven. Je doet zoveel leuke dingen!! Goed om te horen dat je stage ook goed verloopt en dat alles in orde is in "het huis" om je opdracht goed te kunnen uitvoeren. Humm ja het is zeker koud maar ik had me jas gelukkig al gekocht in New Jersey toen ik bij mijn tante was, dus ook al was je hier dan had ik je hulp en assistentie ook niet nodig!!(WHAHAH gemenerik wrijf het er maar in ja dat je in Su bent waar de zon altijd schijnt). Ow ja ik ben inderdaad al tante geworden, om precies te zijn 16-02-2005 gister 26-02 hadden een vriendin en ik een "After baby shower" gegeven het was leuk en druk man en die bedankjes die we hadden gemaakt waren mooi man. Ow ja over de baby ze heet Amerie en het gaat heel goed met der ze weegt ong. 3500 gr denk ik nu. Ik mail je wel een pic kan je zien, echte een schatje. Maar meit ik ga weer verder met mijn huiswerk man ik lees je wel weer op je page.
Kusje van mij aan jou DoegieZzz
...~||*********||~...
p.s
Ow ja en ik wacht zeker op je pics die van Lee klaart me nog steeds ook al heb ik het niet gezien. -
28 Februari 2005 - 17:37
Xxx Elaintjuhhh Xxx:
Hey meissie!! Hahahaha, jij bent echt gemeen!! Doe maar leuk dat 't daarzo lekker warm is en dat 't daar veel leuker is.. Zondag was ik bij Anand en er lag echt teveel sneeuw, ik kon niet weggaan met de auto, moest ff wachten. Ik heb dan maar ff lekker in de sneeuw gespeeld..lekker sneeuwballen gooien, sneeuwpop gemaakt enzo..hahahahha, je denkt!!! Ikke niet!! Veel te koud! Toen ik eenmaal in Den Haag kwam, lag er helemaal niks! Raar, hierzo in NL...
Echt leuk dat jullie 't zo naar jullie zin hebben...niet teveel he, want anders kom je straks niet meer terug.
Op school hebben we een opdracht gekregen..we moeten een kleine beleidsnotitie maken. (Alsof we nog niet genoeg hebben aan die grote..maar goed!!) Gaat niet zo goed, want heb nog geen onderwerp...moest ik vrijdag mailen :S Eigenlijk stel ik me weer aan, want 't hoeft maar 4 tot 6 A4tjes te zijn. Maar ja, om weer een onderwerp te verzinnen enzo...weet jij nog een leuk onderwerp misschien? Morgen begin ik met stage bij Vedior..ben benieuwd of 't wat is.
Nou meid, succes verder en ik lees je verhaaltjes wel weer!!
kusjes xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -
28 Februari 2005 - 21:18
Cherryl:
hallo Meid,
ik zou zeggen geniet ervan want dit lekker leven maak je maar een keer mee. ik benij je niet maar ik zou het ook graag willen.
echt tof voor je
de groeten van cherryl Chermensa en de dames van Divine -
02 Maart 2005 - 15:36
Sandra:
Jiwa het is koudddddd!!!!! en daar mag je geen grapjes over maken, ik ben al zeker 1,5 week ziek van dit weer!! ;)
Nywees.. mis je wel bij basketball, ga meteen zelf niet meer ;)
Echt leuk je verhalen, living it up!! Nou we keep in touch, liefs!
San.