It`s been a long time.........
Door: Jiefs
27 Maart 2005 | Suriname, Paramaribo
Het is lang geleden dan ik iets op deze site heb geschreven. Het normale leven is hier bij ons al een feit. Het begint steeds meer op de dagelijkse gang van zaken te lijken, vandaar dat ik de laatste tijd niet zoveel geschreven heb. Ook hadden waren we elke keer na stage moe, of we hadden iets anders te doen. Volgens mij is het al bijna 2 weken geleden dat ik geschreven heb, dus ik zal beginnen bij het vorige weekend.
Op stage heb ik 2 dagen in de keuken meegelopen. Ik heb jammergenoeg niet zoveel geleerd hoor, want ik keek constant met andere mensen mee. Het was wel erg leerzaam het het is goed gegaan. Ik heb goed mee kunnen kijken met de processen. Ook heb ik een interview gehouden met het hoofd van de keuken. Een hele aardige vrouw, dus ook dat ging heel goed. Vorige week donderdag heb ik dan ook mijn eerste concept functiebeschrijvingen van de keuken ingeleverd bij haar. Dinsdag krijg ik het terug. Volgende week woensdag en donderdag zal ik meelopen met de huishouding. De meesten van jullie weten hoe mijn oude kamer eruit zag. Als ik terug kom heb ik een verse, mooie, nieuwe kamer! Zal ik nu beter leren schoonmaken.....................
Tico en ik hadden afgesproken om een weekend rustig aan te doen. We zijn vrijdag bij zijn neef gaan helpen op de zaak. We doen daar kleine P&O gerelateerde werkjes.Die avond had ik afgesproken met Elaysa (Keshia haar zus) Ow en voor degene die niet weten wie Keshia is, dat is mijn kleine broertje zijn vriendin. Jajaja, kleine mensen worden groot ;-) We zijn met haar naar Touche geweest. Zaterdag avond zijn we naar the Jungle geweest (ook een discotheek) het was beide keren erg gezellig. Ze zeggen hier dat die studenten uit Nederland veel uitgaan. Ik voelde me eerste eigenlijk niet aangesproken, maar het begint er toch steeds meer op te lijken.............
Die zondag zijn we weer naar basketbal gaan kijken van die meisjes waarmee ik trian. Jammergenoeg hebben ze weer verloren. Ik ben nog steeds druk bezig op zich gaat het wel elke keer iets beter, maar het scoren wil nog niet echt lukken en dat is toch echt belangrijk!!!! Ik train nu 2 keer bij Yellow birds en ik heb de afgelopen 2 weken ook bij een club Oase mee getraind. Bij die club kan je van alles doen. Je hebt fitness gedoe, een zwembad, tennisbanen enz...
De werk week is ook weer omgevlogen. Eigenlijk is er niet iets bijzonders gebeurd. Donderdag zijn we naar de kerk gegaan bij de kapel bij het ziekenhuis. Het was een erg mooie, rustgevende dienst. Vrijdag ben ik ook naar de kerk gegaan met tante Denice en zijn we heel de dag bij oom Kenneth gebleven. Zaterdag zijn we met Bobbie (neef van Tico) en zijn vrouw, broer en kinderen naar Overbridge geweest. Een plek buiten de stad. Heel netjes met hutjes en wit zand langs de Suriname rivier. We hebben heerlijk gezwommen en ik ben boeng BLAKA geworden!!!! Mijn rug en benen branden vandaag helemaal. Ik moet me de volgende keer maar gaan insmeren, want ik was even vergeten dat ik ook kon verbranden :s
Vanochtend ben ik om 6.00 uur met tante Denice en die kinderen naar de kerk gegaan. Het was inderdaad erg vroeg.... Er wasn een dienst tot 6.30 daarna gingen we een route op straat lopen. Iedereen had witte kleren aan ( ik ook hoor, gelukkig hadden me nichtjes het me al gezegd. Want het zal weer typisch iets voor mij zijn om net in een andere kleur te komen) . Iedereen zong kerk liedjes en er kwamen een paar mensen kijken. Het was wel leuk om een keer mee te maken.
Dit was een korte samenvatting van de afgelopen periode. Zoals jullie merken heb ik het nog steeds ontzettend naar mijn zin. Alhoewel ik iedereen erg mis. Maarja nog 13 weken stage,dus het is allemaal te overzien.
Ik heb niet zoveel meer te schrijven voor nu, dus ik verlaat jullie weer en hoop weer veel van jullie te horen!!!! Thnx voor jullie reactie`s hoor ik ben er erg blij mee. Dan weet ik weer dat ik ook een paar fans heb ik Nederland. Anders voel ik me ook maar zo zielig alleen hier ;-) En zo weet ik tenminste dat jullie me missen, hihihih
tot snel weer allemaal.
Vele XXXXX jes uit Suriname....
Jiva
28 Maart 2005 - 14:22
Jabes:
hey grote zus zo te zien heb je het daar wel naar je zin he
hoe zit het trouwens met basketbal daar speel je nog of niet en je moet niet te gespierd terug komen he dus niet teveel trainen;) maarja ik spreek je 1 van deze dagen wel weer
love ya and miss ya je kleine broertje -
28 Maart 2005 - 17:44
Imro Jaliens:
Hoi Jiva,
Blij dat je weer wat geschreven hebt, en dat alles goed gaat. Kijk maar goed hoe ze daar in het ziekenhuis de huishouding op orde hebben. Je zult die ervaring straks als je terug bent wel nodig hebben in jouw nieuwe kamer. Ik zal de verhuisdozen maar ongeopend laten, hoor. Hahaha.
Hoe heet het hoofd van de keuken eigenlijk?
Gisteren hadden we een toneelstuk in verband met het poerimfeest. Het stuk dat ik moest spelen was in het Hebreeuws. Ik was best zenuwachtig. Ik had voor de zekerheid de moeilijkste teksten op mijn handpalm opgeshreven (op mijn leeftijd nog een poging tot spieken, zeg!!). Toen ik er was hoorde ik dat de overige spelers allemaal gewoon hun uitgewerkte tekst op het podium zouden meenemen!
Vandaag ben ik de oude vloerbedekking in het nieuwe huis gaan weghalen. Wat ben ik nu verschrikkelijk moe. Lang geen lichamelijk werk gedaan, vandaar.
Ik hoop dat het hoofd van de keuken tevreden is met de functiebeschrij-
vingen. Dan heb je in ieder geval een referentiekader voor het vervolg.
Groetjes aan Tico.
A boen, nog een fijne werkweek.
Pa
ps: die mensen hebben het natuuuurlijk mis. Zoals ik nu weet zijn die studenten uit Nederland iedere avond gezellig thuis rondom de kokolampoe.
Daag. -
28 Maart 2005 - 21:13
Felly:
he jiva. hoe is het met jou. ik was helemaal vergten dat je oudrs aan ht verhuizn zijn. zoals je ziet doet de e het nhiet zo goed. ik hoop dat je het naar je zin hebt n zet hm op met je stage. x n shava flly. -
29 Maart 2005 - 13:32
...--_**|| Cheyenne ||** _--...:
Hey meid,
Ja leuk eindelijk weer eens wat te lezen. Ik had echt gedacht vaker wat te lezen van je op je page. Vandaar dat ik je link had opgeslagen bij favorieten. Helaas moest ik 12 dagen lang hetzelfde bericht lezen..whhaa. Maar dat is nu voorbij we hebben weer wat vers van de pers uit SU!! Goed om te horen dat alles nog goed gaat met je daar en dat je er nog steeds plezier in hebt om daar te zijn. Owja hoe was wandelmars of is dat nog niet geweest. We hadden hier in Rotterdam ook een soort van wandelmars. Georganiseert door de Rotterdamse Jongeren Raad. Ik ging nog helpen tijdens de diversiteitsoptocht die opgang werd geholpen door 3 brassbands. Het was wel leuk alleen was de doelgroep wat klein. Die bestond merendeels uit fans van de brassbands (misschien volgend jaar beter?? whaha). Die dag daarna was er een lezing in de doelen en werd er een antidiscriminatie award uitgereikt aan de president van Zuid-Afrika, Thabo Mbeki. Die was er niet, hij had wel een minister gestuurd Malusi Gigaba. Verder heb ik niet echt veel te melden hoor je weet hoe het hier gaat school werk school werk arghh!! Maar ja ik lees je wel weer. Kusje van mij aan jou. LAterZz G
...--__**||~~~~~~~||**__--...--__**||~~~~~~~||**__-- -
29 Maart 2005 - 15:33
Wnston En Eva:
we genieten van al je verhalen en verlangen ook zo naar suriname. Geniet maar lekker van het warme weer en het lekker eten. Trouwens wij hebben ook lekker gedanst in Jungele ne daarvoor in Mystic( ? ), erg gezellig!!!
liefs Win en Eva -
30 Maart 2005 - 17:38
Elaine:
Hey meid, eindelijk weer een berichie van je...en ik elke keer maar weer kijken...neeeeeee, de mensen hierzo zijn je echt niet vergeten!!! Hahaha! Nou, hoe het gaat hoef ik eigenlijk niet te vragen, ik lees dat je t toch wel naar je zin hebt! Met mij gaat t wat minder...heb t niet echt naar mn zin op stage. Dit wist je al, maar t is nog erger geworden...ik maak t mezelf te moeilijk. Ff kijken hoe alles verder gaat...Meissie, ik spreek je weer!!! Kussies xxxxxx -
02 April 2005 - 07:53
Sandra:
Hey Jiva,
Soo klinkt echt goed hoor.. sounds like you're having the time of your life... mooizo, het is je gegund!
En geen nieuws is goed nieuws, voor de momenten dat je niet schrijft toch, geniet er lekker van. Hier in nl word het nu ook lekker weer, eindelijk, maar niet zo lekker als daar. Ik ken je dan misschien niet zo heel goed, maar om dit te lezen is echt heel leuk, so keep them coming!
groetjes ;)
San.